Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett      

 

Blog

5 ok, miért vegyél utángyártott tonert!

Horváth Szabolcs
2022.03.17 11:36
5 ok, miért vegyél utángyártott tonert!

A mai napig sokan ódzkodnak az utángyártott tonertől, pedig nem csak sokat lehet vele spórolni, hanem környezettudatos is vagy, ha azt veszel. Összeszedtünk neked 5 okot, hogy miért jó döntés az utángyártott toner. Olvasd el.

Mi történik a régivel, avagy az ezer év.

Elgondolkodtál már azon, hogy mi történik a te használt tonereddel? Lehet, hogy mindeddig nem, de ha elmondunk egy nagyon durva adatot akkor megteszed: a festékkazettád, tonered, vagy tintapatronod lebomlási ideje 1000 évnél egy kicsit több.

Játsszunk: képzeld el, hogy ezer évvel ezelőtt leraktunk egy tonert a földre, és ahhoz senki nem nyúlt. Az a toner látta volna (kis híján) a honfoglalást, azt, amikor hátrafelé nyilazva érkeztünk. A toner ismerte volna az igazságos Mátyás királyt vagy éppen elesett volna benne egy ló a szabadságharc alatt, és túlélt volna kettő világháborút is, és még mindig nagyjából 100 évig a helyén lenne: jóval azután, hogy te meghaltál. Elmondjuk miért válaszd az utángyártott tonert.

 

1: Mert – tényleg - ugyanolyan

Milliószor leírták már, millió helyen, tényleg itt az ideje, hogy elhidd: az utángyártott toner éppen olyan, mint az eredeti: nem lesz semmi gondja a printerednek, semmiféle nyomtatási minőségkülönbséget nem fogsz látni.

 

2: Mert – tényleg - olcsóbb

Az utángyártott toner mindig olcsóbb, mint az eredeti. Ha elfogadjuk azt, hogy az utángyártott toner minősége ugyanolyan, mint a gyárié, és olcsóbb is, akkor ez egy remek alternatívája lehet az eredetinek.

 

3: 4-6 újrahasznosítás előtt

Jöhet egy kis matematika? Elvileg bármelyik patron, 4-6 alkalommal újratölthető mielőtt teljesen elhasználódik (ez egyébként a sztenderd, van amelyiket ennél többször is után lehet tölteni). Képzeld el, hogy veszel egy utángyártott patront/tonert és azt 4-6 alkalommal utántöltöd, ahelyett, hogy kidobnád. Ezzel nagyon sokat tehetsz a környezetedért, és ha csak minden utántöltésen 20%-ot spórolsz az eredetihez képest, akkor nagyjából 1 adagnyit  spórolsz. Ez jelentős.

 

4: Garanciák védenek téged

Az utángyártott tonerre éppolyan garanciák vonatkoznak, mint az eredetire, ezért ha bármilyen gond van velük, akkor minden téged véd, egyszerűen nem tudsz hibázni. (Még akkor sem, ha véletlen rossz tonert rendeltél, mert szívesen kicseréljük neked a jóra)

 

5: Ne higgy el mindent: de ez inkább marketing

Ebben a pontban nagyon (tényleg talán túlzottan) korrektek leszünk: tele van az internet olyan cikkekkel, amik azzal riogatnak, hogy az utángyártott tonerek rosszabbak, hogy azok majd tönkreteszik a nyomtatódat, hogy az adataik hamisak, éppen csak azt nem írják le, hogy eszedbe ne jusson olyat venni.

Nézd, nekünk sokkal jobban megéri neked eladni egy eredeti tonert. Drágább is, a gyár is jobban örül nekünk, és sorolhatnánk. Ettől független azt mondjuk, hogy ha az eredeti drága, vagy szeretnéd kipróbálni, nyugodtan vásárolj utángyártott tonert.

Tonert keresel? Ide kattints (van eredeti, és utángyártott is )!