Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett      

 

Blog

Így spórolj a nyomtatással

Horváth Szabolcs
2022.03.31 14:35
Így spórolj a nyomtatással

Ha már van printered, akkor mindenképp olvass tovább, mert mondunk néhány tippet, amivel rengeteget tudsz spórolni nem csak a nyomtatási idővel, hanem a nyomtatód patronjával is: íme, hogyan lehet a lehető legolcsóbban nyomtatni: tippek, és trükkök.

Használd az Economy mode-ot

Ez egy szupertrükk. Ha nem jelzi külön a printered, hogy van „economy, azaz gazdaságos” módja, akkor sincs semmi baj, mondjuk, hogyan állítsd be, de mielőtt megtesszük, tudd, hogy ha gazdaságos módban nyomtatsz, a nyomatod nem lesz gyengébb minőségű, ellenben 5-10%-kal kevesebb festéket használsz. A gazdaságos módot a preference settings menüben találod. Keresd a már fent leírt economy mode-ot, de lehet, hogy Draft mode-nak, Toner Save mode-nak, vagy Fast mode-nak hívják.

 

2:  Nyomtass kétoldalasan (Duplex)

Kétféleképpen is spórolhatsz. Vagy a kétoldalas nyomtatást választod (így papírt tudsz spórolni, hiszen mind a kettő oldalára nyomtatni fogsz) vagy a nyomtatódon beállítod, hogy az olyan nyomatoknál, ahol nem kell az egész papírra nyomtatnod, lecsökkented a méretet, és akár kettő doksit is kinyomtatsz egy oldalra.

 

3:  Utángyártott, for use

Az utángyártott, utántöltött patronok, kazetták pont ugyanúgy színültig vannak töltve festékkel (festékporral) mint az eredetiek, ugyanannyit, vagy akár még többet is tudsz velük nyomtatni, mint az eredetivel, csak éppen az utángyártott patronok, kazetták lényegesen olcsóbbak. (A színtelítettségük is ugyanaz, ne félj tőlük)

 

4:  Ne printelj ki mindent

Persze, most elmosolyodhatsz, hogy ez aztán a  tanács, ne printeljek ki mindent: köszi. De, hidd el, hogy jótanács. Ha van printered, használni fogod, és sok olyan dolgot is ki fogsz printelni amit egyébként nem biztos, hogy kellett volna: mindig gondold át, hogy biztosan ki kell-e printelned valamit (például egy word doksit, amin egy szuper könyv van) vagy elég a felső ikonra kattintva például pdf-et készíteni belőle, mert azt is tudod olvasni, és elektronikusan elküldeni.

 

5:  Válaszd a neked legjobb printert

Fontos, hogy olyan printert válassz amelyik a legjobban illik ahhoz, amire használni fogod. Döntsd el előre, mennyit nyomtatsz majd, mit fogsz nyomtatni, és úgy válassz printert magadnak. (Erről itt írtunk részletesen kattints, és olvasd el a cikkünket: )

Ha pedig nyomtót szeretnél venni, vagy tonert, kazettát, kattints segítünk választani, keress minket bátran!