Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett      

 

Blog

5 érv, hogy otthon printeld a fotódat.

Horváth Szabolcs
2022.03.28 14:13
5 érv, hogy otthon printeld a fotódat.

Ha valamire igaz a „felgyorsult világ” kifejezés, az a fotózás, és nem csak azért mert ma már szinte korlátlan mennyiségű fotót tudsz készíteni, hanem azért is, mert szinte bárhol ki tudod printelni. Ha ez így van, akkor mi szükséged van otthon egy printerre? Elmondjuk.

Így készült a fotó a nyolcvanas, kilencvenes években

Ma már hihetetlennek tűnik, de alig 40 éve még filmre fotóztunk, fényképezővel, és minden kattintást meg kellett becsülni, mert a film is és az előhívás  is drága volt: ezért volt a legtöbb kép „beállított”, hiszen sokszor alig 30-60 fotó készült a kéthetes nyaralás alatt. Nem ismertük a szelfi fogalmát, nem fotóztunk le mindent, és gyakran előfordult, hogy csak itthon szembesültél vele, hogy pont az a kép lett tökéletesen éles, amelyik kevésbé volt fontos. Aztán nagyot változott a világ először azzal, hogy megjelentek a digitális fényképezők, majd a sok sok megapixeles kamerás mobilok, és a szinte korlátlan tárhelyek, ezért szinte minden pillanatot megörökíthetsz, hogy aztán a valóban legjobbakat ki is printeld. Akár útközben, egy boltban, szinte bármilyen méretben. De, ha bárhol lehet printelni akkor miért akarnád otthon? Íme az indokaink.

 

1: Elkerülöd a pici képernyő problémát

Ha otthon printelsz elkerülheted a pici képernyő problémát, azt, hogy a fotód szuperül néz ugyan ki a telefonod kijelzőjén mégis hordoz egy olyan hibát ami elrontja az összképet: belelóg az ujjad, akkor veszed észre, hogy a csoportképen három embernek be van csukva a szeme, egynek viszont nyitva a szája, és a tüdejébe látsz, vagy éppen igazi trollfotó: a háttérben szarik egy macska, vagy egy ocsmány ronda, kövér ember feküdt a strandon, mögötted. Ezért biztos, hogy nem ezt a képet teszed ki a faladra amit kinyomtattál. Úgyhogy, most mehetsz vissza.

 

2: XXL, azaz bármit....

Ha otthon printelsz, bármit kiprintelhetsz. Igen, bármit, szóval, ha a barátnőd szülinapi ajándéka az volt, hogy megengedte, hogy némi alkohol hatására készíts róla (aztán kettőtökről) egy pár (oké, rohadt sok) erotikus (na, oké, szex közbeni) képet, akkor azt biztosan nem a sarki „kiprintelem neked a fotódat, ha kell nagyban”, vállalkozásnál fogod kiprintelni. 

 

3: Exxxxtra gyors

Egyszerűen extra gyorsan meglehetnek a kedvenc fotóid, vagy akármelyik fotód. Tudjuk, hogy az élet nem futóverseny, és nem is sietünk sehova, de ha már készen van a kép, és nagyon tetszik, akkor miért ne printelhetnéd ki szinte azonnal, akár egyetlen mozdulattal, ráadásul sokkal olcsóbban?

 

4: Danger of falling down (or lost)

Képzeld el, hogy kezedben egy adathordozóval, rajta a kedvenc képeiddel éppen printelő helyet keresel. Olyan ez, mint 100 000 forinttal a zsebedben sétálni. Nem fogod elveszteni, de stresszes lesz. Ráadásul mi van, ha mégis sikerül elveszteni?  Bonyolult ügy ez, jobb ezt otthon intézni (emailben meg megint az érthető okok miatt nem küldöd el, ki tudja mi van rajta)

 

5: Szerkeszd

Kinek ne lenne otthon egy ingyenes (vagy szerzett, trial verziójú) olyan programja, amivel bele lehet nyúlni kicsit a képbe: tudod, egy kis Photoshop, vagy egy kis Gimp, aztán fel a Facebookra. Ha pedig éppen elégedetten nézegeted a kicsit mahinált képet, akkor tényleg azzal fogsz szórkozni, hogy ezt az egyet mikor tudod elvinni oda ahol kiprintelik? Ennél egyszerűbb megnyomni a print gombot, és 3 perc múlva a kezedben tartani J

 

5+1: ami kihagyhatatlan

Kihagyhatatlan érv, hogy olcsóbb. Hogy tényleg gyorsabb, hogy (szinte) akkorában printeled ki amekkorában akarod (ez különösen fontos akkor, ha az Aliexpressen találtál egy 1 dolláros képkeretet, csakhogy nem 9*13-as, hanem 7*9-es képet tudsz belerakni) és senki más nem látja rajtad kívül, soha: sőt, akár meglepinek is adhatod, pillanatok alatt

A printeléshez persze szükséged lesz tonerre, fotópapírra, és printerre is: kattints, és egy helyen mindent megtalálsz.