Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett      

 

Blog

Jajj, csak ki ne száradjak….

Horváth Szabolcs
2021.12.14 07:55
Jajj, csak ki ne száradjak….

Ennek a cikknek lehetne a címe az is, hogy „A tintapatron fohásza”, hiszen kiszáradhat és pont karácsony és szilveszter között, nem fogsz tudni printelni. Pedig rém egyszerű a megoldás arra, hogy mit kell tenned, hogy ezt elkerüld. Ebben a cikkben elmondjuk.

 

A printer olyan, mint te

Az a helyzet, hogy a printered olyan, mint te. Oké, ezt elmondjuk egy példán keresztül. Képzeld el, hogy valamilyen teljesen abszurd indok miatt (mondjuk veled szemben ül egy vérszomjas tigris, aki, ha megmozdulsz azonnal nyakon harap) törökülésben ülsz legalább 2 órája. Az fog történni, hogy elfáradnak elzsibbadnak a tagjaid, és amikor a vérszomjas tigris békésen elmegy, és végre te felállhatsz, össze fogsz csuklani. Nem működik majd a lábad, mert elzsibbadt. Kell majd egy kis idő amíg bejáratódik. A tinapatronnal is ez történik. Ha nem használod, akkor elkezd beszáradni. Mondunk néhány tippet hogyan tudod életben tartani.

 

A főszabály, és 5 ötlet, hogyan tedd.

Azt már tudjuk, hogy a tintasugaras nyomtató beszáradhat, azt azonban még nem mondtuk el, hogy mennyi idő alatt: hát derüljön ki. Bár ez a cikk kifejezetten a téli időszakkal foglalkozik (azt szeretnénk, hogy a karácsonyi fotókat ki tudd printelni az ünnepek között, szilveszterig) azért tudd, hogy nyáron 2-3 hét, télen maximum 3-4 hét alatt szárad ki a nyomtatód, ha nem használod. De mire használd? Íme 5 ötlet amit nyomtass vele, csak azért, hogy ne száradjon ki.

 

1: Nyomtass színes pacát

Ez a lehető legnagyobb értelmetlenség, de ha nincs más, ami az eszedbe jut akkor tedd meg: keress például a Google-ban egy színes pacát, és teljesen indokolatlanul nyomtasd ki. Igen, ettől fogyni fog a patronod, de ha egy szép pacát találtál, akkor később bekeretezheted, és kirakhatod a falra, majdnem olyan lesz mint egy millió dolláros modern festmény.

 

2: Takarékos print screen

Oké, ha nem akarod a pacát akkor az a legjobb, ha amikor ezeket a sorokat olvasod, nyomsz egy print screent, és kinyomtatod ezt. Egyrészt bármikor újra olvashatod ezt a kitűnő cikket, másrészt megmozgattad a tonert vagy tintapatront.

 

3: Dolgozz meg a printelnivalóért

Ezt csak akkor tedd, ha van időd, és kedved dolgozni egy printért. Nyisd ki a Word-ödet, írj 2-3 sort (lehetőleg nagy betűkkel, és ha komolyan gondolod, ki is színezheted) tegyél bele egy fotót (vigyázz milyet, ne ragadtasd el magad) és printeld ki ezt amit készítettél. Nagy öröm lesz kézbe venni.

 

4: Vállalj munkát

Ha végképp nincs mit printelned (vagy megátalkodott spórolós vagy, 100%, hogy nem printelsz feleslegesen semmit) akkor vállalj munkát (csak ne sokat). Printelj ki valamit, valakinek jócselekedetből. De nem ér érte pénzt kérni….

 

5: Így printelj, ha extra spórolós vagy

Ha tényleg mindened a spórolás, akkor megteheted azt, hogy egy olyan papírra printelsz amelyiknek ez egyik oldalát már használtad, (ezzel spórolsz a papíron) a másik oldalára meg printelj semmit, azaz egy fehér négyzetet. Ez nem sokat fog segíteni, de legalább megnyugtatod magad, hogy te mindent megtettél.

Persze, az a legjobb megoldás, ha rendelsz extra patront, és sokat nyomtathatsz. Kattints ide extra patronokért. https://patronbirodalom.hu/