Fogyasztó Barát

TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Ingyenes kiszállítás 25.000Ft felett      

 

Blog

Nincs rossz kérdés

Horváth Szabolcs
2022.03.16 13:35
Nincs rossz kérdés

Egy nemzetközi vizsgálat alapján tudósok arra jutottak, hogy egy kisgyerek, egy átlagos napon 417 kérdést tesz fel. Éveken keresztül, minden nap. Hogy megtudd, mi köze van a napi 417 kérdésnek a patronbirodalom.hu webáruházhoz, azt mindjárt elmondjuk.

417: a szám.

Nem szeretnénk mélyen elmerülni a pszichológiában, de érdemes belegondolni nem csak abba, hogy miért tesz fel napi 400 kérdést egy kisgyerek, hanem abba is, hogy hova tűnik ez a kíváncsiság belőle, illetve belőled (hiszen az a kisgyerek te voltál).

Ez most bonyolultnak tűnik, fejtsük ki: kisgyerekként azért kérdezel napi 400-at mert a kérdésekre kapott válaszokkal ismered meg a körülötted levő világot.

Képzeld el azt, hogy négy éves vagy, előtted van valami (mondjuk egy pöttyös labda) és neked meg kell tudnod róla mindent. Kérdéseket fogsz feltenni. Mi az? Mire való? Miért ilyen? Van másmilyen is? Milyen labda van még? Mit lehet ezzel a labdával tenni. Mire való? Mikor romlik el? Mikor jó? Számtalan kérdést kell ahhoz, hogy megismerd, és a labda összes tulajdonsága alapján, legközelebb te is kijelenthesd valamiről, hogy az labda, hiszen ismered, és láttad. Egyszerűen nincs rossz kérdés, hiszen kíváncsi vagy ismerkedsz a világgal. De mi lesz később?

 

Hova tűnnek a kérdések?

Pszichológusok szerint a kérdések száma azért (is) csökken, mert egyre többet tud a gyerek, egyre kevesebbet kell kérdeznie, miközben (a környezeti hatások miatt) kialakul benne egy gát és igyekszik nem kérdezni „butaságot”. A kérdések lassan eltűnnek mindaddig amíg az életednek egy olyan területére nem tévedsz, ahol ismét fel kell tenned párat, ahhoz, hogy megismerj valamit.  Ilyen például az  amikor a boltban állsz: az előzetes tudásod alapján, nem kell megkérdezned a lisztről, hogy ez mi, mire való, ehető-e, de lehet, hogy azt meg kell kérdezned, hogy teljes kiőrlésű, finom, fehér, vagy épp milyen? A kérdések tehát nem tűnnek el, csak átalakulnak, csökkennek, hiszen az elmúlt években nem véletlenül tettél fel napi 400 feletti kérdést. Van, számtalan olyan helyzet amikor kérdezned kell, akár szakértőtől is, és ilyenkor egyszerűen nincs rossz kérdés.

 

Kérdezd a szakértőt.

Képzeld el, hogy kifogyott a patronod a printeredből. Két dolog lehet: az egyik az, hogy pontosan tudod, hogy milyen eredeti patront vagy éppen utángyártott tonert szeretnél és könnyedén megkeresed, eldöntöd, és megrendeled, vagy az, hogy nem tudod. Ebben az esetben arra biztatunk, hogy kérdezz minket, és hidd el egyszerűen nincs rossz kérdés: kérdezz meg mindent amit tudni szeretnél, vagy ami segít neked abban, hogy eldöntsd melyik toner, vagy patron a neked legmegfelelőbb. Kérdezni tudsz emailban az info@patronbirodalom.hu – mailcímen, de megteheted online is (az oldalunkon oldalt van egy online munkatárs, ő segíteni fog), illetve hívhatsz minket vezetékes (+36 96 401 000), vagy éppen mobiltelefonon is (+36 20 432 5310).

Ne feledd , hogy nincs rossz kérés: inkább kérdezz, minthogy rosszul választasz.